Ekonomichef till Happy Homes

Vi söker en utvecklingsinriktad ekonomichef till en ny verksamhetsnära roll där du förväntas vara delaktig i både strategiska och operativa beslut inom företaget. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dynamisk bransch med hög digital utvecklingstakt.

Din roll som ekonomichef
Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion som bedrivs med butiker och verksamheter i både Umeå och Skellefteå. Arbetet innefattar bland annat bokföring, genomförande av månads-/kvartals- och årsbokslut, moms-, arbetsgivar- samt inkomstskattedeklarationer. Till din hjälp har du två medarbetare. Du tar kontinuerligt fram analyser och presenterar utfall och prognos till vd och styrelse. Ekonomichefen förväntas se över och utveckla befintliga ekonomiska processer, rutiner och arbetssätt och är även kontaktperson mot extern leverantör rörande lönehantering samt mot revisorer och myndigheter. Utöver att du blir den ekonomiska experten på företaget förväntas du dessutom fungera som stöd till övriga chefer rörande arbetsrätt, förhandlingar och avvecklingsarbete. Du kommer även ha en stor och viktig roll i företagets kompetensinventering, organisationsutveckling och arbetsmiljöarbete. Du utgår från Umeå och rapporterar till vd.

Din profil
Du har mångårig erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete som gett dig goda kunskaper i att självständigt genomföra redovisnings- och bokslutsarbete samt risk- och ekonomianalys. HR-kunskaper och tidigare erfarenheter som controller är meriterande. Du kan svenska i både tal och skrift samt har goda IT-kunskaper.

Du är en trygg och självständig person som trivs i en kravställande roll. Du har modet att ifrågasätta och drivet att hitta nya vägar framåt. Du trivs med att utveckla och förbättra och vi förutsätter att du är både analytisk och strukturerad samt har ett affärsmässigt förhållningssätt. 

Din ansökan
Happy Homes samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Gällande tjänsten går det även bra att kontakta vd Mattias Åkesson, 070-366 11 07. Välkommen med din ansökan märkt EKONOMICHEF, senast den 16 maj 2021 via www.vedea.se/CV.

Happy Homes är Sveriges äldsta färghandelskedja med runt 100 butiker runt om i landet, alla med lokala rötter. Våra handlare har bred kunskap inom färg, tapeter och golv efter många år i butik, ibland i flera generationer. Det gör oss till den genuina och jordnära färghandelskedja som alla våra butiker brinner för att samverka inom. Happy Homes i Umeå och Skellefteå drivs av Umeå Färg och Tapet AB som ägs av familjen Larsson sedan 1942. De ingår i kedjan Happy Homes sedan 2010. Umeå Färg och Tapet AB erbjuder utöver färg, tapet och golv även ett flertal hantverkartjänster. Verksamheten omsätter kring 100 Mkr och har ca 40 anställda. Läs mer om Happy Homes i Umeå via www.happyhomes.se/umea