Vd till Visit Umeå AB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

 Vår nuvarande vd går vidare till ett nytt uppdrag och vi söker därför hennes efterträdare. Är du den drivna och utvecklingsorienterade ledaren som vi söker? Vill du arbeta aktivt med att stärka Umeå som en hållbar destination? Då kan detta vara något för dig!

Vi erbjuder
Visit Umeå erbjuder dig en strategisk och utvecklande roll i en stad med stark tillväxt och tydligt hållbarhetsfokus. Här har besöksnäringen blivit alltmer betydelsefull och visar på stor framtida potential i både Umeå som ort och regionen i stort.  

Ditt uppdrag som vd
Destinationsbolaget Visit Umeå AB har till uppgift att utveckla, marknadsföra och sälja in destinationen Umeå och Umeåregionen, med målsättningen att skapa en mer långsiktig hållbar besöksnäring. Som vd är du ytterst ansvarig för verksamheten och för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från medlemmar, medarbetare, styrelse och ägare. Du representerar företaget utåt mot olika intressenter och driver verksamheten på ett kundorienterat sätt mot uppsatta mål. Du förväntas arbeta aktivt med omvärldsbevakning och analys samt med att marknadsföra destinationen. Till din hjälp har du tio medarbetare specialiserade inom evenemang, möten, konferenser samt handel och centrumutveckling. Tjänsten är placerad i Umeå.

Din profil
Du har erfarenhet av strategiskt ledarskap som innefattat både personal- och ekonomiansvar. Du bör även ha erfarenhet från en kund- och marknadsinriktad roll där målgruppsanalyser varit vanligt förekommande. Vi ser gärna att du dessutom har arbetat i en medlemsägd organisation samt har branscherfarenhet eller förståelse för näringens specifika villkor (inom resor, hotell, möten, konferenser, evenemang eller handel). Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och har relevant eftergymnasial utbildning.

Ditt ledarskap präglas av engagemang och driv med en tydlig förmåga att inspirera och motivera. Du är utvecklingsorienterad och affärsmässig och trivs med att göra rationella bedömningar utifrån tillgänglig information och analys. Du är kommunikativ, förtroendeingivande och har förmågan att skapa effektiva och goda relationer såväl internt som externt.

Din ansökan
Visit Umeå AB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta styrelseordförande Peter Juneblad, 070-225 72 15. Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2022 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med Visit Umeå.

Organisationsbeskrivning
Visit Umeå AB ska verka för utveckling och positionering av Umeå och Umeåregionen som en attraktiv besöks-, mötes- och evenemangsregion för såväl privat- som affärsturism. För att driva och utveckla en hållbar destination och en hållbar stadskärna med intressanta rese- och besöksanledningar, arbetar Visit Umeå tillsammans med både de övriga delarna i besöksnäringens system (Visit Sweden, Region Västerbotten, Umeåregionens kommuner och näring) och med aktörerna i Umeå centrum (Umeå kommun, Upab, fastighetsägare och näring). Destinationen och stadskärnan ska vara välkomnande och inkluderande där varje människa kan känna sig trygg och respekterad. Bolaget omsatte drygt 12 miljoner kronor 2021. Besök gärna www.visitumea.se

Intresserad?

Känner du att denna tjänsten är något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV till oss så tittar vi närmare på din ansökan,