VD till Övik Energi AB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Vill du vara med och utveckla framtidens Örnsköldsvik?
Övik Energi är en del av ett hållbart växande Örnsköldsvik, där vi strävar efter att vara en viktig och efterfrågad resurs. Vi erbjuder en arbetsplats med moderna och spännande arbetsuppgifter där engagerade medarbetare, aktivt bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Bolaget har siktet inställt på att vara klimatneutrala i den egna verksamheten redan år 2025. Vi söker nu en entusiasmerande, teknik- och kundfokuserad vd som har förmåga att ytterligare tydliggöra vår roll som samhällsaktör för att driva på utvecklingen av framtidens Örnsköldsvik.

Din roll som vd hos oss
Som vd för Övik Energi är du bolagets högsta chef och ytterst ansvarig för att leda och utveckla verksamheten. Du arbetar med stort eget ansvar och leder bolaget med fokus på det uppdrag som styrelsen, och ytterst ägaren. Du arbetar målinriktat för att skapa en verksamhet som värdesätter kostnadseffektivitet, kvalitet och kundtillfredsställelse. Du förväntas dessutom, att med stort omvärldsintresse, ta del av innovativa lösningar och perspektiv, dela med dig och verka för samverkan inom kommunkoncernen och samarbeten med andra aktörer. Till din hjälp har du drygt 130 medarbetare varav sju direktrapporterande. Placeringsort är Örnsköldsvik och vd rapporterar till Övik Energis styrelse och dess ordförande samt ingår i kommunkoncerns ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer
Du har flerårig ledarerfarenhet som inkluderat resultat- och budgetansvar samt utveckling och uppföljning av andra ledare mot strategiska mål. Vi ser med fördel att du har relevant universitetsexamen eller motsvarande kunskapsnivå. Du har goda erfarenheter av att leda och driva förändringsarbete, även tillsammans med andra intressenter. För att lyckas tror vi att det är viktigt med kunskap om svensk energimarknad och intresse för förnybar energi. Kanske har du tidigare branscherfarenhet från energi, fibernät eller industri. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Du uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift och det är meriterande om du även gör det på engelska. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass genomförs även säkerhetsprövning innan beslut om anställning kan fattas.

Är du den vi söker efter?
Ditt ledarskap bygger på tillit, delaktighet och tydlig kommunikation. Du har ett stort intresse av att driva långsiktigt förändringsarbete, samt förmåga att motivera och få förtroende genom att ta till dig av olika perspektiv både internt och externt. Du har ett affärsmässigt och strategiskt tankesätt där innovativa lösningar samt insikt från omvärld och branschnätverk tas i beaktande, även på ett operativt plan. Du har ett väl utvecklat kund- och miljöfokus med stark vilja att bidra och dela med dig i syfte att bidra till att skapa framtidens Örnsköldsvik.

För mer information kontakta gärna:

  • Clas Engström, styrelseordförande, 070-680 80 09
  • Pär Lindberg, vd Rodret i Örnsköldsvik AB, 070-601 87 43


Sista ansökningsdag är söndag den 27 november 2022
Övik Energi samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80.
Välkommen med din intresseanmälan märkt Övik Energi via www.vedea.se/CV

Övik Energi som organisation
Vår vision är att vara det moderna och inspirerande bolaget för samarbeten och leveranser av framtidens lösningar. Vi erbjuder elavtal, eldistribution, fjärrvärme, fjärrkyla, processånga, fibernät och energitjänster – allt med 100% förnybar el och lokal driftsäker energi som produceras här i Örnsköldsvik. Övik Energi står inför spännande och intressanta utmaningar med en energibransch som nu är i stark förändring. Där spelplanen och villkoren ständigt ändras utifrån faktorer som teknisk utveckling, digitalisering och hållbarhet. Övik Energi Nät AB är ett helägt dotterbolag. Övik Energi AB sysselsätter drygt 130 personer och ägs till 100 procent av Rodret i Örnsköldsvik AB som i sin tur ägs av Örnsköldsviks kommun. Läs mer om oss via www.ovikenergi.se

Intresserad?

Känner du att denna tjänsten är något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV till oss så tittar vi närmare på din ansökan,