Ekonomichef Skellefteå buss AB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Hela världens blickar riktas nu mot norra Sverige och en region av stark tillväxt, där Skellefteå står mitt i Europas gröna omställning. Skellefteå Buss ambition är att ligga i branschens absoluta framkant inom utvecklingen av hållbart och individanpassat resande.

För att ligga i framkant behöver vi successivt förbättra verksamheten genom att skapa hållbara arbetssätt samt kontinuerligt anpassa våra tjänster till kundens krav och behov. Vill du dela med dig av dina kunskaper och idéer och tillsammans med oss bidra till ett hållbart resande? Välkommen med din ansökan!

Ditt nya arbete som ekonomichef
I din roll som ekonomichef arbetar du nära vd och är ett affärsmässigt stöd till de olika avdelningscheferna. Du har det övergripande ansvaret för bland annat budget, årsbokslut, revision, prognoser och den löpande redovisningen. Du genomför uppföljning av nyckeltal, likviditet och investeringar och leder utvecklingen av ekonomi- och administrationsfunktionen med inriktning på digitalisering, verksamhetsanpassning och effektivisering. Som ekonomichef har du personalansvar för två medarbetare, en ekonom och en administratör. Du ansvarar för kontakten med revisorer och koncerncontrollers, är medlem i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till vd och styrelse. Som representant i ledningsgruppen deltar du i den långsiktiga verksamhetsplaneringen och bidrar med analyser som driver bolagets affärer framåt samt presenterar potentiella scenarier och resultat inför strategiska beslut.

Vi kan erbjuda dig en mångkulturell arbetsplats med god stämning och härliga kollegor, där du ges utrymme att både bidra och växa inom ditt område.

Vem är du?
Du är en prestigelös och kommunikativ person som trivs med att samarbeta och involvera andra. Du är lösningsorienterad och har förmågan att på ett lyhört och pedagogiskt sätt skapa goda relationer och få med dig andra. Vi förutsätter att du är kvalitetsorienterad samt både analytiskt och metodisk, med god förmåga att prioritera utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv.

Du har ekonomiutbildning på högskolenivå samt några års erfarenhet av att arbeta med ekonomisk rådgivning, verksamhetsstyrning och/eller redovisnings- och budgetarbete i ett medelstort eller större företag. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet från ledningsgruppsarbete samt tidigare har lett en redovisnings-/controllingverksamhet. Du bör ha god vana av att arbeta i system för redovisning och affärsstyrning. Det är även viktigt med goda språkkunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Din ansökan
Skellefteå Buss samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta vd Marie Larsson, 070-536 64 84. Varmt välkommen med din intresseanmälan märkt med Skellefteå Buss, senast den 9 april 2023 via www.vedea.se/CV.

Om Skellefteå Buss
Skellefteå buss tar hand om kollektivtrafiken i Skellefteå. Vi står också bakom flygbussen och skoltransporter. Samhället är vår arbetsplats. Vi är stolta över att skapa större tillgänglighet och ett enklare vardagspussel, fler arbetstillfällen och nya fossilfria transportsätt på en plats som växer och vill framåt. Vi tror att en hållbar framtid skapas genom omtanke. Att hjälpa till i vardagen och inspirera till långsiktig utveckling. Det handlar om att bry sig. Om varandra. Om platsen där vi bor. Om världen vi ska leva i. Skellefteå buss är ett av de större bussföretagen i norra Sverige och vi har ungefär 250 anställda. Vår totala fordonspark består av cirka 130 fordon och vi uppdaterar dem stegvis till biogas- eller eldrivna bussar, med målet att 2030 vara helt fossilfria. Företaget ägs till 100% av Skellefteå Stadshus AB, som i sin tur är helägt av Skellefteå kommun. Besök gärna www.skebuss.se

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!