Ekonom till LAVAB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Vill du verka som ekonom i ett sammanhang där förnyelse är en förutsättning? Lavab söker en kvalificerad ekonom som vill arbeta brett och övergripande med allt från budget till ekonomiska analyser.

Vi erbjuder
Lavab är ett litet bolag som verkar i en bransch som står i fokus, både i Sverige och i övriga världen. Investeringar och kärnkompetens tillsammans med förnyelse och innovation är vår verklighet. Vi kan erbjuda dig en händelserik arbetsplats där förändringresan redan är igång!

Ditt nya arbete
Som ekonom hos oss är du övergripande ansvarig för bolagets ekonomifunktion. Som ytterst ansvarig säkerställer du att den ekonomiska planeringen och uppföljningen efterlevs. Du arbetar brett med allt från budget, månadsuppföljningar, redovisning och bokslutsarbete till likviditetsplanering, prognoser och ekonomiska analyser. Du identifierar förbättringsområden och utvecklar processer, underlag och rutiner gällande bland annat kalkyler, investeringar samt VA- och avfallstaxor. Vi använder oss idag av systemen Unit4, EDP Future och Viktoria2.

Du utgår från Lycksele och rapporterar till vd. Du ingår i bolagsledningen och bidrar därmed aktivt till vårt gemensamma arbete att nå bolagets övergripande mål. Tjänsten är säkerhetsklassad. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina kvalifikationer
Du har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt god vana av att arbeta självständigt med ekonomi och tillhörande planering. Har du dessutom erfarenhet och intresse av att arbeta kvalitets- och processinriktat ser vi det som starkt meriterande. Du bör ha högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande. Vi förutsätter att du är väl förtrogen med Office och då speciellt Excell samt bekväm användare av nya IT-system. Du uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift.

Du är en engagerad och utvecklingsinriktad person som förstår värdet av gott samarbete och tydlig och pedagogisk kommunikation. Du är självständig och van att fatta nödvändiga beslut och agera på eget initiativ. Rollen förutsätter att du är strukturerad och metodisk samt har en väl utvecklad analytisk förmåga. Dina egenskaper i kombination med relevanta erfarenheter har stor betydelse i vårt urval.

Din ansökan
Lavab samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Gällande tjänsten går det bra att kontakta vd Thomas Grenbäck, 0950-167 52. Välkommen med din intresseanmälan märkt EKONOM senast 27 mars 2024 via www.vedea.se/CV.

Organisationsbeskrivning
Lavab, Lycksele Avfall och Vatten AB, är ett helägt dotterbolag till Lycksele Stadshus AB, som i sin tur ägs av Lycksele kommun. Vi ansvarar för vattenförsörjning, rening av avloppsvatten samt kommunal avfallshantering i Lycksele kommun med drygt 12 000 invånare. Lycksele Avfall och Vatten AB arbetar ständigt med att förbättra miljön, nu med fokus på de miljömål som är antagna i Agenda 2030. Bolaget har idag 29 anställda som omsätter ungefär 50 miljoner fördelade på tre verksamheter, Avfall, VA och en kommersiell containerverksamhet som inte omfattas av det kommunala ansvaret. Läs gärna mer om oss via www.lycksele.se/lavab

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!