Avdelningschef till Hifab i Umeå 

Hifab erbjuder tjänster för projektledning och strategisk rådgivning inom bygg- och anläggningsbranschen och bidrar aktivt till våra kunders framgång. Med drygt 300 medarbetare är Hifab Sveriges ledande projektledningsföretag. Det har vi blivit tack vare våra medarbetares engagemang, kunnande och erfarenhet. Våra medarbetare är vår mest värdefulla tillgång! Därför strävar vi efter att alltid vara den attraktivaste arbetsgivaren.

Hifab erbjuder sina medarbetare tydliga karriärvägar, intressanta projekt och vår egen projektskola Hifab Pro. Vi stöttar våra medarbetare att växa inom sin profession. Vi arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Det gör vi genom att du, utifrån dina projekt och ansvarsområden har möjlighet att styra din egen arbetstid, men också genom friskvårdsbidrag, företagshälsovård och löneväxlingsmöjligheter.

Vi söker nu en engagerande och lyhörd avdelningschef till Umeå med ett genuint intresse för ledarskap samt affärs- och utvecklingsfrågor.

Ditt nya arbete
Du driver utvecklingen av verksamheten genom att leda och coacha en grupp konsulter inom bygg och fastighet, anläggning, installation och miljö. Inom vårt marknadsområde i norr ingår även en grupp som arbetar med projekt inom kulturmiljö. Idag är vi totalt 15 personer som ingår i marknadsområdet men planen är att växa framöver. Därför förväntas du arbeta aktivt med rekryteringsfrämjande aktiviteter som ytterligare stärker varumärket lokalt.

Som avdelningschef har du ett övergripande ansvar för avdelningens resultat, inkluderat affärs- och säljansvar. Vid sidan av din huvudsakliga roll som avdelningschef kommer du även verka som ombud och uppdragsledare i våra projekt. Vi arbetar med varierande projekt av blandad storlek, allt från projekt inom järnväg till bostäder, sjukhus och kommersiella fastigheter, från Sundsvall i söder till Luleå i norr. Tjänsten är placerad i Umeå. Arbetet innebär en del resor i regionen och till vårt huvudkontor i Stockholm. Startdatum enligt överenskommelse.

Din personliga profil

  • Du är civilingenjör, högskoleingenjör eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Du har erfarenhet från branschen som entreprenör och/eller konsult eller motsvarande inom beställarleden.
  • Du har tidigare erfarenhet som chef eller från ledarroll.
  • Meriterande om du är insatt i miljö- och hållbarhetsfrågor.

Du är en utpräglad trygg ledare som gillar att vara ett föredöme och coach för dina medarbetare. Du har förmågan att se dina medarbetares potential och vara delaktig i deras utveckling i projekten. Du har starka kommunikativa egenskaper och är lyhörd för dina medarbetare såväl som kunder. Du är relations- och marknadsinriktad och för att lyckas bör du ha en lokal förankring bland presumtiva kunder och samarbetspartners. Du drivs av att göra goda affärer och har förmågan att se nya affärsmöjligheter. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet och vi ser gärna att du är med och bidrar till den goda stämningen.

Din ansökan
Hifab AB samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går bra att kontakta marknadsområdeschef Kåre Sundin, 076-840 09 07, som gärna svarar på dina frågor. Du är varmt välkommen med din ansökan senast 12 december 2018 via www.vedea.se/CV. Ange HIFAB som referens.

 Organisationsbeskrivning
Vi är Sveriges ledande projektledningsföretag. Det har vi blivit tack vare våra medarbetare, vårt engagemang, kunnande och erfarenhet. Med det som verktyg har vi satt spår både på hemmaplan och utanför landets gränser, vår erfarenhet syns i projekten. Den som kan sin sak vågar tänka nytt.

Vi stödjer våra kunder genom alla delar av ett byggprojekt, från tidiga strategiska frågeställningar till färdigställande och förvaltning. Sedan 1947 har vår ambition varit densamma – att förverkliga våra kunders idéer. Vi har cirka 310 medarbetare. 2017 omsatte vi 450 MSEK, varav 70 % i Sverige och 30 % i internationella uppdrag. Besök gärna www.hifab.se