Vice vd till OK Västerbotten

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

OK Västerbotten är marknadsledande i länet och även en av de största föreningarna i Sverige. Med service- och kundinriktade medarbetare bygger vi framtidens servicestationer på ett både samhälls- och klimatmässigt hållbart sätt. Vi är ett lokalt, nytänkande och hållbart alternativ – för dig och oss, tillsammans för ett levande län.

Då vår nuvarande vd planerar att inom något år gå vidare, söker vi nu en vice vd som kan gå parallellt med henne, med en plan att sedan ta över som vd. Är du den marknadsinriktade ledaren som vill och har förmågan att fortsätta utveckla OK Västerbotten?

Vill du bidra till ett levande Västerbotten?
I din roll som vice vd kommer ditt huvudsakliga fokus vara att medverka och även aktivt bidra till att genomföra företagets framtida strategi – målet är att ställa om till mer hållbara alternativ, fortsatt vara marknadsledare inom drivmedel samt att förverkliga en omsättningsökning på 100 % för butik och tjänster. Som vice vd bidrar du till att driva och utveckla affärer, utvärderar resultat och sammanställer rapporter som visar på måluppfyllelse. Du förväntas dessutom initiera och medverka till värdefulla samarbeten samt hantera relationer med partners, leverantörer och säljare. Rollen kommer att anpassas och utvecklas över tid. Du utgår från HK i Umeå och arbetar nära ledningsgruppen och framför allt vd, som du även rapporterar till.  

Vi erbjuder
OK Västerbotten har ett starkt och väletablerat varumärke i en levande bransch i ständig utveckling och förändring. Vi ligger i framkant med många delar inom ledarskap och organisationsutveckling och går ofta i bräschen inom OKQ8-kedjan. Vi kan erbjuda en fantastisk organisation med engagerade medarbetare som arbetar nära och prestigelöst med varandra och där kreativiteten flödar för att hålla Västerbotten levande.

Är du den vi söker?
Du har flerårig ledarerfarenhet som inkluderat att leda och följa upp en affärsverksamhet mot strategiska mål. Du har god ekonomisk förståelse genom tidigare erfarenheter av resultat- och budgetansvar, och vi ser gärna att du har även har erfarenhet av att leda andra ledare. Vi ser med fördel att du har en marknadsinriktad högskoleexamen. Du har dessutom goda erfarenheter av att driva förändringsarbete och är bekväm med att arbeta i digitala miljöer. Det är meriterande med erfarenheter från detaljhandeln. Framför allt bör du ha förståelse för varumärkets betydelse kopplat till affären och förmågan att se möjligheter med ägarformen. Du uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift.

Du är en trygg, kommunikativ och tydlig ledare som inspirerar och skapar delaktighet. Ditt ledarskap är strategiskt är målstyrt och du har förmågan att växla och prioritera mellan de operativa och strategiska för att nå högt uppsatta mål. Du har integritet och bygger förtroende och långsiktiga relationer både internt som externt. Du ser möjligheter med en medlemsägd och ekonomisk förening och motiveras av att åstadkomma resultat och goda affärsrelationer.

Vår arbetsmiljö
Vi har en arbetsmiljö med möjlighet att utvecklas och även själv kunna påverka arbetsplatsens utveckling. Vi har ett gemensamt lean-baserat arbetssätt, kallat SMART, som alla stationer arbetar efter. Vi har även genomfört insatser för att stärka ledarskapet, utveckla ett mer kommunikativt och säljcoachande ledarskap samt skapa ledarteam som jobbar mer tillsammans. Vi tror att detta, utöver att göra oss mer hållbara på sikt, även skapar glädje och lönsamhet i våra verksamheter.

Din ansökan
OK Västerbotten samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information går det även bra att kontakta styrelseordförande Håkan Gustafsson, 070-686 15 52 samt vd Erica Lundgren, 070-108 07 76. Välkommen med din ansökan, märkt OK Västerbotten, senast den 24 september 2023 via www.vedea.se/CV.

OK Västerbotten
Vi är en lokal, kooperativ förening som underlättar för människor i rörelse och verkar för ett hållbart och levande län, från kust till fjäll. Föreningen har 21 bemannade stationer och 15 automatstationer och ägs av sina drygt 90 000 medlemmar. Samtliga stationer samarbetar under varumärket OKQ8. Alla beslut fattar vi tillsammans och eventuell vinst delar vi på. Vi är ett lokalt, nytänkande och hållbart alternativ – för dig och oss, tillsammans för ett levande län. Besök gärna www.okvasterbotten.se för mer information.

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!