Verkställande direktör till VAKIN AB

Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 145 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Kommunerna arbetar tillsammans för att värna världens viktigaste livsmedel, vatten, och för en hållbar livsmiljö. Läs gärna mer om oss via www.vakin.se.

Vill du leda vår resa vidare in i framtiden?
Då vår nuvarande verkställande direktör planerar sin pension söker vi hans efterträdare för att leda oss vidare in i framtiden. Vi har många utmanande infrastrukturprojekt på gång och vår ambitionsnivå är hög. Vakin är en ledande aktör i branschen nationellt och har dessutom drivit flera internationella branschprojekt genom åren. Till rollen som vd söker vi en utvecklingsinriktad person med stort intresse av att driva hållbart förändringsarbete.

Vi erbjuder
Vi arbetar med en av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering. Vi erbjuder dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att tillsammans skapa en god livsmiljö för våra kunder. Vi strävar hela tiden efter att personalen ska trivas, utvecklas och må bra, och är stolta över att kunna erbjuda friskvård, goda träningsmöjligheter, kompetensutveckling och en jämställd arbetsplats.

Din roll som vd hos oss
Som vd är du bolagets högsta chef och ytterst ansvarig för verksamheten och dess utveckling. Du arbetar med stort eget ansvar och leder och utvecklar bolaget med fokus på det uppdrag som styrelsen, och det ägarkommunerna – Umeå, Vindeln och Nordmaling – anger. Du ingår i Umeå kommunkoncerns vd-grupp samt är länken och verkar för utökad samverkan mellan de kommuner som i dagsläget ingår i kompetensbolaget. Du är en viktig aktör i den strategiska utvecklingen av Vakins verksamhet framåt, där det finns goda möjligheter att hitta gemensamma lösningar med andra kommuner. Till din hjälp har du totalt 170 medarbetare varav 9 direktrapporterande. Vd utgår från Vakins huvudkontor beläget på Ön i Umeå och rapporterar till respektive ägarbolags styrelser med dess ordföranden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna civilingenjör inom energi & miljö, väg & vatten, samhällsbyggnad eller annan teknisk inriktning. Du har flerårig strategisk ledarerfarenhet som inkluderat förändringsarbete samt ledning och utveckling av andra ledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samhällsbyggnad i form av stora och långsiktiga teknik- och infrastrukturprojekt. Du bör även ha god erfarenhet av att skapa nya samarbeten och affärer och vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av att ha verkat inom offentlig verksamhet. Du uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift och då tjänsten är säkerhetsklassad (säkerhetsklass 2) krävs det även svenskt medborgarskap.

Är du den vi söker efter?
Du har ett väl utvecklat kund- och miljöfokus samt ett stort intresse av att driva hållbart förändringsarbete som leder oss närmare ett cirkulärt samhälle. Du är dessutom en tydlig och kommunikativ ledare med god förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare. För att lyckas tror vi även att det är viktigt med en stark vilja och förmåga att hitta långsiktiga och innovativa lösningar, affärer och samarbeten som bidrar till en ljus framtid.

För mer information kontakta:
Per-Erik Johansson, styrelseordförande, 070-589 50 35
Ingrid Unden Lindehell, HR-chef, 070-611 99 97

Fackliga representanter:
Conny Persson, SACO, 070-517 13 99
Michael Bock, Ledare, 070-580 62 92
Jörgen Norman, Kommunal, 070-288 06 73
Urban Gregorsson, Vision, 070-252 80 05

Sista ansökningsdag är söndag den 26 september 2021
Vakin samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din intresseanmälan märkt VAKIN via www.vedea.se/CV.

Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.

Eftersom vi inför rekryteringsarbetet har tagit ställning till rekryteringskanaler vill vi inte att mediesäljare, rekryteringssajter och liknande kontaktar oss.