Verkställande direktör till Miva 

Vill du utveckla dagens och morgondagens Örnsköldsvik tillsammans med oss?
För oss är hållbarhet en självklarhet. Vatten är världens viktigaste livsmedel och vi har ett livsviktigt och ansvarsfullt uppdrag att säkra det för våra framtida generationer. Vi behöver också förändra beteenden så att återvinning, återbruk och avfallsminimering blir det självklara. Vi söker nu en utvecklingsinriktad vd som är övertygad om att vi bygger samhället bäst tillsammans. Är du den som kan leda vårt arbete med att få vardagen att fungera i ett hållbart och attraktivt Örnsköldsvik?

Din roll som vd hos oss
Som Mivas vd är du bolagets högsta chef och ytterst ansvarig för verksamheten och dess utveckling. Du förväntas på ett rationellt, kostnadseffektivt och hållbart sätt, skapa en organisation som uppfyller kommunens ansvar inom va- och hushållsavfallsverksamheten i enlighet med krav och förväntningar hos kunder och ägare. Miva ska tillsammans med det affärsdrivna dotterbolaget Domsjö Vatten AB, vara ett föredöme med både kund och hållbar utveckling i fokus. Du arbetar aktivt för utökad samverkan inom koncernen gällande va-plan och avfallsplan samt med kommuner i regionen – både norrut mot Umeå och inom Västernorrland. Till din hjälp har du totalt 115 medarbetare varav tre direktrapporterande. Du utgår från Mivas huvudkontor i Örnsköldsvik, rapporterar till Mivas styrelse och dess ordförande samt ingår i kommunkoncerns ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du har flerårig ledarerfarenhet som inkluderat resultat- och budgetansvar samt ledning och utveckling av andra ledare. Vi ser med fördel att du har relevant teknisk universitetsexamen eller motsvarande kunskapsnivå. Du bör även ha god erfarenhet av att skapa nya samarbeten och affärer och då gärna kopplat till samhällsutveckling. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av att ha verkat inom offentlig verksamhet. Du uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift och då tjänsten är placerad i säkerhetsklass genomförs även säkerhetsprövning innan beslut om anställning kan fattas.

Är du den vi söker efter?
Ditt ledarskap bygger på tillit, delaktighet och kommunikation och du har god förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare. Du har ett stort intresse av att driva hållbart förändringsarbete samt förmåga att ta till dig av olika perspektiv, navigera och samverka både internt och externt. Du bör ha ett väl utvecklat kund- och miljöfokus samt ett strategisk och affärsmässigt tankesätt. För att lyckas tror vi dessutom att det är viktigt med en stark vilja och förmåga att hitta långsiktiga och innovativa lösningar och samarbeten som bidrar till att skapa morgondagens Örnsköldsvik.

För mer information kontakta:

  • Jim Sundelin (S), styrelseordförande, 070-205 66 37
  • Anneli Jonsson, HR-ansvarig, 0660–330 328
  • Marie Wågberg, arbetstagarrepresentant Vision, 0660–330 438
  • Pierre Forss, arbetstagarrepresentant Kommunal, 073-27 48 520

Sista ansökningsdag är söndag den 2 januari 2022
Miva samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din intresseanmälan märkt Miva via www.vedea.se/CV

Miva som organisation
Miljö och Vatten i Örnsköldsvik AB (Miva) ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning i Örnsköldsviks kommun. Miva är ett helägt kommunalt bolag inom Örnsköldsviks kommunkoncern Rodret och ingår i ett finskt och samiskt förvaltningsområde. Miva är dessutom via dotterbolaget Domsjövatten leverantör av processvatten till Domsjö industriområde. Totalt omsätter Miva ca 200 miljoner kronor och har ca 115 medarbetare. Läs mer om oss via www.miva.se

För att öka vår mångfald ser vi varje medarbetare som en unik resurs. Vi månar också om våra medarbetares möjlighet att balansera yrkesliv och privatliv på ett hälsosamt sätt och får alltid toppresultat i medarbetarenkäten på möjlighet att förena arbete och föräldraskap. Självklart erbjuder vi friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård.