Verkställande direktör till Guse Partners AB


Guse Partners AB är en nybildad koncern med i dagsläget två bolag. Det ena bolaget är Götene Ufo AB som bildades 2015 genom att Götene Construction Equipment AB (GCE) förvärvade bolaget Umeå Försäljning AB (UFO). Götene är ett gammalt och anrikt bolag från 1953 som idag koncentrerar sin verksamhet på konstruktion, tillverkning och försäljning av redskap till grävmaskiner och hjullastare. Götene Ufo AB omsätter ca 108 MKR och har ca 44 anställda. Det andra bolaget är Siljum Mekan AB som förvärvades under 2019 och som sedan dess går under namnet Siljum. Bolaget grundades för ca 50 år sedan och omsätter idag ca 30 MKR med ca 15 anställda. Siljum är en av Sveriges ledande tillverkare av plogar och multiskopor. Koncernen finns representerade på tre orter; Götene i Västra Götaland samt Bygdsiljum och Umeå i Västerbotten. Läs mer om bolagen via www.goteneufo.se och www.siljummekan.se.

Vi vill skapa en gemensam kultur och koncernstrategi och genom det bygga en stark plattform som ger positiva synergieffekter bland annat gällande inköp och försäljning. Därför söker vi nu efter en övergripande vd med förmågan att fortsätta förädla delar av det gamla och samtidigt utveckla och digitalisera verksamheten för framtiden.

Ditt nya arbete
Som vd blir du övergripande ansvarig för koncernens bolag och dess personal som du leder genom lokala platschefer i Götene och Bygdsiljum samt med en nybildad ledningsgrupp. Du arbetar både omvärldsbevakande och marknadsinriktat. Och för att möjliggöra en gemensam kultur och koncernstrategi förväntas du även initiera till organisatoriskt lärande som möjliggör en fortsatt utveckling av bolagen och dess medarbetare. Utöver att förvalta och förädla det som redan fungerar ser gärna ägarna en tillväxt av bolagsgruppen, där såväl ökad export som förvärvade volymer kan ingå. Dina externa kontaktytor är kunder och relevanta nätverk i branschen. Interna kontaktytor utöver ledningsgruppen är styrelsen, som du även rapporterar till. Tjänsten är placerad i Umeå.

Din profil
Du har gedigen erfarenhet från strategisk ledande befattning där ekonomistyrning och resultatansvar har ingått. Kanske kommer dina erfarenheter från entreprenad eller industri och/eller från en ledande position i ett storbolag utifrån perspektivet marknad och försäljning. Rollen förutsätter att du har ett stort intresse för både teknik och strategiska framtidsfrågor. Vi ser gärna att du har en affärsinriktad utbildning på högre nivå. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är trygg i ditt ledarskap och har ett strategiskt och tillitsbaserat förhållningssätt. Du är kommunikativ och utåtriktad med förmågan att etablera och utveckla långsiktiga relationer både inom och utanför organisationen. Du motiveras av att arbeta affärsmässigt och målinriktat.

Din ansökan
Vi samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta styrelseordförande Michael Fransson, 070-300 11 60. Välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2020 via www.vedea.se/cv. Ange Verkställande direktör som referens.