Renhållningschef till Avfall & Återvinning

Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 145 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Besök gärna www.vakin.se för mer information.

Är du en person som vill driva hållbart förändringsarbete?
Vill du leda resan mot det cirkulära samhället?
Vi söker en nyfiken och framtidsorienterad Renhållningschef som ser möjligheter i avfall som resurs. Vi behöver dig som har engagemang och nya idéer och som vill leda arbetet med att bygga upp ett nytt sätt att se på avfall, där förebyggande och återbruk är i fokus. Vi ska klättra högre upp i avfallstrappan. 

Vi erbjuder
Som anställd hos Vakin arbetar du med en av våra mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering. Hos oss blir du helt enkelt en av Umeås viktigaste doldisar. Vakin kan erbjuda dig en riktigt bra arbetsplats, där vi hela tiden strävar efter att personalen ska trivas, utvecklas och må bra. Vi är stolta över att kunna erbjuda friskvård, goda träningsmöjligheter, kompetensutveckling och en jämställd arbetsplats.

Ditt nya arbete
Som renhållningschef ansvarar du för att leda och utveckla avfallshanteringen i Vakins förnärvarande tre kommuner: Umeå, Vindeln och från 1/1 2021 Nordmaling. Du arbetar med utgångspunkt från våra kunders förväntningar och lagstiftningens krav, i samverkan med intressenter i regionen. Allt sker i ett nära samarbete med Vakins personal som helhet och närmast med avdelningens 25 medarbetare. Förutom traditionella uppgifter som ingår i avdelningens uppdrag, som tillstånd, miljörapporter, upphandling och planering, ska du driva utveckling av nya tjänster och affärsmodeller till våra kunder. I Vakins bolagsledning medverkar Du till att bolaget utvecklas som en regional resurs, tillsammans med dina kollegor. Du rapporterar till vd och utgår från Vakins huvudkontor beläget på Ön i Umeå.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna inom miljö, service, teknik eller ledarskap. Du har chefserfarenhet och är van att leda och följa upp verksamhet, medarbetare och ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av stora förändringsprojekt, att skapa nya samarbeten och affärer.

Som person är du strategisk, drivande och utvecklingsorienterad med sinne för goda affärer. Du bidrar till ökat kundfokus och goda arbetsrelationer. För att driva avfallsverksamheten framåt tror vi även att det är viktigt med nätverkande, omvärldsbevakning och en stark vilja att hitta långsiktiga och innovativa lösningar.

För mer information kontakta:
Tomas Blomqvist, VD, 070-518 27 47
Ingrid Unden Lindehell, HR chef, 070-611 99 97
Helen Holm, HR Strateg rekrytering, 070-263 00 34

Fackliga representanter:
Conny Persson, SACO, 070-517 13 99
Olle Hagberg, Vision, 070-580 41 27

Din ansökan
Vakin samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan märkt VAKIN senast söndagen den 24 januari 2021 via www.vedea.se/CV.

Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.