Kommundirektör till Vindelns kommun

Vindelns kommun söker ny kommundirektör! Är du intresserad av samhällsutveckling och har viljan och förmågan att aktivt leda utvecklingen av Vindelns kommun mot framtiden? Då vill vi gärna veta mer om dig!

Vi kan erbjuda hög nivå på både arbete och fritid i vår företagstäta och natursköna region. Vindeln har en tydlig passion för entreprenörskap och utöver de ca 800 små- och medelstora företagen, huserar vi även världsledande teknikföretag som expanderar. För att möta efterfrågan har kommunen flera pågående byggutvecklingsprojekt och som grädde på moset har dessutom UNESCO utsett Vindelälven till ett biosfärområde. Som kommundirektör i Vindelns kommun kommer du att ha stora möjligheter att både påverka och åstadkomma spännande förändringar.

Ditt uppdrag
Ditt huvudsakliga arbete innebär att utifrån ett helhetsperspektiv initiera och skapa förutsättningar för en positiv utveckling av såväl den kommunala organisationen som den geografiska kommunen. Du svarar inför kommunstyrelsen och är chef för kommunorganisationen. Med övergripande ansvar för utvecklings-, kvalitets- och effektiviseringsfrågor har du goda förutsättningar att skapa ett gott ledar- och medarbetarskap samt utifrån ett medborgarperspektiv, kunna verka för en god mål- och resultatstyrning. Vi förväntar oss att du på ett positivt och tydligt sätt blir en lokal företrädare för Vindelns kommun. Detta förutsätter att du bor eller har möjlighet att utgå ifrån en bostad i regionen. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina meriter och förmågor
Du har flera års erfarenhet av att leda ledare i roller där både ekonomi- och resultatansvar ingått. Du har relevant utbildning från högskola eller motsvarande och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, samt god vana av att tala engelska. Vi tror även att det är viktigt att du från ett tjänstemannaperspektiv, har insikt och/eller erfarenhet av politiskt styrd verksamhet.  

Du är en modern och omvärldsbevakande ledare som motiveras av samhällsengagemang och av att arbeta samhällsinriktat. Du är målinriktad, tydlig och kommunikativ och har ett visionärt och utvecklingsorienterat synsätt. Då rollen innefattar många kontaktytor och ansvarsområden är det även viktigt att du har förmågan att prioritera både din egen och andras tid.

Din intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar vi med Vedea AB (www.vedea.se) och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information går det även bra att kontakta kommunalrådet Mathias Haglund, 070-231 05 71. Välkommen med din intresseanmälan märkt Kommundirektör, senast 15 september 2019 via www.vedea.se/CV. 

Organisationsbeskrivning
I Vindelns kommun bor ca 5 500 invånare, och vi trivs alldeles utmärkt. Kommunen passar bra för barnfamiljer och vi arbetar för ett bra näringslivsklimat med tillväxt. Vindelns kommun och näringslivet har tillsammans arbetat fram vår Vision 2020; Vindeln är Umeåregionens bästa kommun för barnfamiljer och företagsamma människor. Här skapar vi tillsammans hållbar tillväxt förenat med en kreativ, hälsosam och trygg livsmiljö. Besök gärna www.vindeln.se