Kalkyl- och anbudschef Region Norra och Södra Norrland

Vill du utvecklas i en roll med varierande arbetsuppgifter samtidigt som du är med och bygger framtidens samhälle tillsammans med oss? Vi söker en kalkyl- och anbudschef till region Bygg i norra och södra Norrland med möjlig placering i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall.

Region norra och södra Norrland har verksamhet i Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län. Här arbetar ca 700 medarbetare med att bygga både bostäder och kommersiella fastigheter.

Vi erbjuder
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald. Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Arbetsuppgifterna
I din roll som kalkyl- och anbudschef har du det övergripande ansvaret för utveckling och styrning av regionens kalkyl- och anbudsarbete. Du tillhör regionstaben och ingår i regionernas respektive ledningsgrupp. Dessutom är du ordförande i regionala anbudsrådet samt ingår i ett kalkylchefsnätverk i Affärsområde Bygg. Du fattar taktiska och strategiskt viktiga beslut för att säkerställa att kalkyl-och anbudsarbetet uppfyller kraven på rätt kostnad, risknivå samt går i linje med Peabs verksamhetsledningssystem.

I rollen som kalkyl- och anbudschef har du nära samarbete med regioncheferna i norra och södra Norrland, arbetscheferna på respektive ort samt kalkyl- och entreprenadingenjörerna. Du har även ett visst personalansvar. Du genomför marknadsanalyser och stöttar därigenom arbetschefer i framtagandet av lokala marknadsplaner samt bidrar till kalkylingenjörernas och entreprenadingenjörers kompetensutveckling utifrån regionens strategiska behov. I rollen ingår det också att ansvara för regionernas samordning av partneringsanbud.

Du rapporterar till regionchefen för norra Norrland – Susanne Hallberg. Tjänsten innebär resor över båda regionerna.

Kvalifikationer
Du har en ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning bygg alternativt har du motsvarande kunskaper som tillgodogjorts genom arbetslivserfarenhet och kompetensutveckling inom byggbranschen. Du har mångårig erfarenhet av kalkyl- och anbudsarbete, samt är van att samordna och arbetsleda människor och projekt. Du kan svenska och har goda IT-kunskaper.

Vem är du?
Du är analytiskt, både utifrån ett numeriskt och problemlösande perspektiv samt har en ekonomisk medvetenhet. För att lyckas bör du även vara beslutsam och ansvarstagande samt ha förmågan att tänka nytt, planera och prioritera. Då rollen innebär många kontaktytor inom regionerna och affärsområdet krävs både god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Din ansökan
Peab samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Vill du veta mer om tjänsten kan du även kontakta regionchef Susanne Hallberg, 073-337 14 47 och HR-chef Emma Renström, 073-065 73 76. Du är varmt välkommen med din ansökan senast 8 december 2019 via www.vedea.se/CV. Ange PEAB som referens.

Organisationsbeskrivning
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på cirka 52 miljarder kronor. Peab kännetecknas av en decentraliserad och kostnadseffektiv organisation med fyra samverkande affärsområden vars verksamhet baseras på lokalt entreprenörskap nära kunden. Vår affärsmodell med fyra affärsområden skapar möjligheter genom hela kedjan i ett byggprojekt. Besök gärna www.peab.se.