Erfaren logistikutvecklare till Komatsu Forest AB

Vi söker en logistikutvecklare till Komatsu Forest CSB – Customer Service Business. Vi erbjuder dig en innovativ och spännande arbetsplats med kontaktnät och distribution världen över. Du blir en nyckelperson att utifrån affärsstrategiska beslut implementera logistikprojekt som effektiviserar vårt logistiska flöde för eftermarknad globalt. Allt i syfte för att skapa maximal servicegrad för våra kunder.

Ditt arbete som logistikutvecklare
Logistik inom Komatsu Forest CSB innebär att ständigt analysera, utmana, ta fram förbättringsförslag och implementera föreslagna förändringar för att möjliggöra hållbara resultat. Som logistikutvecklare arbetar du med optimering av Inbound och Outbound flöde för centrallagret och vår säljdistribution.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • initiera, driva och följa upp globala projekt inom lagerhantering, logistikplanering och ICT-system som optimerar flöden och processer. Syftet är att skapa bättre tillgänglighet, kvalitet, leveransprecision och kostnadsbesparingar,
  • medverka vid transportupphandlingar,
  • utveckla lagerhållnings policys,
  • utmana processer för att ständigt utveckla vårt sätt att arbeta och uppnå KPI: er.

Du kommer att vara super user i våra order managementsystem SYNCRON samt vara en global support till vårt återförsäljningsnät gällande order management, lagerhållning och policys. Vi arbetar i affärssystemen Dynamix AX och INFOR XA. Tjänsten är placerad i Umeå och innebär resor både inrikes och utrikes samt kräver B-körkort.

Vem söker vi?
Du har mångårig erfarenhet av logistikutveckling och vi ser gärna att du även har en civilingenjörsutbildning med logistikinriktning. För att lyckas är det dessutom viktigt att du har väldigt god förmåga att kommunicera både skriftligen och muntligen på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Du är affärsmässig, kommunikativ och har förmågan att se helheten. Vidare tror vi att du är en relationsskapande engagerad teamspelare, som trivs i mötet med kund. Du motiveras av att bidra till både teamets och företagets utveckling och uppsatta mål.

Din ansökan
Komatsu Forest samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Gällande tjänsten går det också bra att kontakta General Manager Elin Wennerholm, 072-147 12 01 eller elin.wennerholm@komatsuforest.com. Du är välkommen med din ansökan senast 11 oktober 2020 via www.vedea.se/CV.  Märk din ansökan med Logistikutvecklare i ärenderaden.

Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda och tillverkning i Sverige och USA är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskintillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Kundrelationerna världen över hanteras av egna säljbolag och återförsäljare. Besök gärna www.komatsuforest.com.