Vd till VIBO/VIFAB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Vill du bo och verka i norra Sverige? Prioriterar du närhet till natur och friluftsliv? Ser du fram emot att minska pendlingsavståndet till allt som är viktigt för dig? Det kanske är dags för din nästa yrkesutmaning på en ort där allt detta går att kombinera? Då kan detta vara något för dig!

Vår nuvarande vd för bolagen VIBO och VIFAB planerar att nästa år gå vidare till andra utmaningar, vi söker därför hennes efterträdare. En vd i form av en kommunikativ och trygg ledare som har både mod och förmåga att fortsätta att utveckla våra bolag.

VIBO – Vilhelmina Bostäder AB – är ett allmännyttigt bostadsbolag och ägs till 100% av Vilhelmina kommun.  Bolagets uppgift är att inom Vilhelmina kommun förvärva, äga, bebygga, förvalta, förädla och sälja fastigheter med bostadslägenheter och därtill hörande kollektiva anordningar samt även med lokaler i de fall lokalerna utgör en mindre del av dessa fastigheter, används för kommunal verksamhet eller kommersiella lokaler som har ett tydligt samband med den övriga verksamheten.

 

VIFAB – Vilhelmina fastighetsförvaltning bildades 2015 och ägs till 60% av VIBO och 40% av Vilhelmina kommun. Bolagets uppgift är att förvalta fastigheter och ytor åt sina ägare. I förvaltningsuppdragen ingår tillsyn av fastigheter, inre och yttre skötsel, mark- och fastighetsskötsel och felavhjälpande underhåll. Det planerade underhållet styrs av VIBOs respektive kommunens underhållsplaner som VIFAB också ansvarar för att genomföra.

Ditt nya arbete som vd för bolagen
I ditt uppdrag som vd för bolagen har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla varsamheten i riktning mot bolagens gemensamma mål och vision. Du är styrelsens förlängda arm och ytterst ansvarig för att leda verksamheten på ett sätt som bidrar till bra boende för hyresgäster och andra lokalnyttjare, en god arbetsmiljö för medarbetare samt en fortsatt god ekonomi. Du är länken mellan bolagen, kommunledningen samt näringslivet och förväntas arbeta omvärldsbevakande och ta initiativ till både regionala och nationella samarbeten som gynnar verksamheten och skapar ytterligare värde av det vi redan har på plats. Du har tre direktrapporterande chefer och totalt 24 medarbetare, alla med anställning i VIFAB. Tjänsten är placerad i Vilhelmina och startdatum är enligt överenskommelse under 2024.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleexamen eller motsvarande kunskapsnivå samt mångårig erfarenhet av kvalificerat ledarskap där ekonomi- och resultatansvar har ingått. Du har erfarenheter från fastighetsbranschen eller annan likvärdig erfarenhet. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av förhandling, upphandling samt hållbarhetsarbete inom fastighetsbranschen. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är en positiv, trygg och tydlig ledare som inspirerar och motiverar. Ditt förhållningssätt präglas av tillit och delaktighet. Du är även kommunikativ och affärsinriktad och värdesätter gynnsamma samarbeten och goda relationer både internt och externt. Med målmedvetenhet och beslutsamhet arbetar du strukturerat och strategiskt framåt för att nå önskat resultat. Vi tror att det är av stor vikt att du trivs med att arbeta både utåtriktat och omvärldsbevakande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din ansökan
VIBO/VIFAB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta styrelseordförande, Bernt Dahlberg 076-832 28 00 eller nuvarande vd Maria Philipsson, 070-349 58 65. Välkommen med din intresseanmälan märkt VIBO/VIFAB senast 12 november 2023 via www.vedea.se/CV.

Vilhelmina kommun
Vilhelmina är en vidsträckt kommun med närhet till härliga fjäll, lummiga skogar och vackra sjölandskap. Kommunen har ca 6 300 invånare och är en av de sydligaste av inlandskommunerna i Västerbottens län och ligger i landskapet Lappland. Här är det alltid rörelse i tätorten med nöjen, folk och evenemang. Och i fjällvärlden finns gott om utrymme för att andas ut och känna lugnet, vare sig du vandrar i skogar och fjäll eller paddlar i fjällsjöar, eller tar en tur på skidorna eller susar utför från våra fjälltoppar.

Vilhelmina kan beskrivas som ett 5-minuterssamhälle. Det må ligga en bit från större städer, men väl på plats finns det mesta inom räckhåll. På fem minuter kan du i tätorten hämta barnen från förskolan, gå till jobbet, gymma efter jobbet eller ta skidorna/löparskorna i elljusspåret, och äta på någon av ortens caféer och restauranger.

Vilhelmina Bostäder AB (VIBO) och Vilhelmina Fastighetsförvaltning AB (VIFAB) är helägda kommunala bolag med drygt 20 medarbetare anställda i VIFAB. VIFAB förvaltar på uppdrag, Vilhelmina kommuns fastigheter samt de 750 bostäder och 40-tal kommersiella lokaler som VIBO äger. Läs mer om bolagen via www.vibo.se

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!