Vd till Skebo och
Skellefteå Industrihus

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Hela världens blickar riktas nu mot norra Sverige och Skellefteå står mitt i Europas gröna omställning. I Skellefteå ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vi är mitt i en stor samhällsomvandling där bl.a. Northvolts batterifabrik byggs och invånarantalet ska växa med 25 procent på bara några år. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på modiga ledare.

Vår nuvarande vd för bolagen Skebo och Skellefteå Industrihus går vidare till nytt uppdrag utanför koncernen. Vi söker därför en ny vd i form av en kommunikativ och kundfokuserad ledare som brinner för utvecklingsfrågor och som har både mod och förmåga att genomföra!

Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag och ligger i Sverigetopp vad gäller kundnöjdhet vilket vi självklart är väldigt stolta över. Vi lägger stort fokus på goda och nära relationer till våra hyresgäster och vill att de ska känna delaktighet i frågor som rör trygghet och trivsel. Skebo är en del av Allmännyttan och vi vill vara Skellefteås ledande samhällsbyggare där vi bidrar till bostadsförsörjning och stärker Skellefteås konkurrenskraft. Besök gärna www.skebo.se. Skellefteå Industrihus har sedan 1963 byggt upp ett stort och varierat bestånd av fastigheter med både små och stora företag som hyresgäster. Vårt bestånd består av allt från industrilokaler till kontorshus och utbildningslokaler. Bland annat äger och utvecklar vi alla byggnader på Campus Skellefteå, som är navet för den högre utbildningen i kommunen. Den totala lokalytan ligger på cirka 113 000m². Besök gärna www.skellefteaindustrihus.se.

Ditt nya arbete som vd för bolagen
I ditt uppdrag som vd är du respektive styrelses förlängda arm samt ytterst ansvarig för att bolagen tillfredsställer krav och behov från kunder, medarbetare och ägare. Skebo och Skellefteå Industrihus ska i alla delar av deras verksamheter ligga i framkant och värna om ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Arbetet framåt kräver stor energi och passion för att Skebo och Skellefteå Industrihus ska fortsätta vara en fantastisk hyresvärd. Vi vill att du arbetar entusiastiskt för att fortsätta integrera synen på hållbarhet i Skeobs bostadsutveckling. Bolagen har redan idag en tydlig miljöprofil och är viktiga verktyg i kommunens vision att vara en hållbar plats för en bättre vardag. Som vd förväntas du fortsätta arbeta omvärldsbevakande samt förädla och skapa ytterligare värde av det vi redan har på plats. Du förespråkar hållbarhet och kundfokus. Med dialog och tillit skapar du både möjligheter och förutsättningar för personalen att arbeta i riktning mot bolagens gemensamma mål och vision. Till din hjälp har du totalt 59 medarbetare varav 4 chefer. Tjänsten är placerad i Skellefteå och startdatum är beräknat till hösten 2022.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap samt mångårig erfarenhet av kvalificerat ledarskap från kundinriktad verksamhet där förhandling och resultatansvar har ingått. Du har goda erfarenheter av att leda andra chefer och vi ser gärna att du som ledare arbetat framgångsrikt med hållbarhet samt utvecklingsfrågor. Har du dessutom erfarenhet från fastighetsbranschen samt god vana av att hantera media, ser vi det som meriterande.

Du är
Du är en trygg, kommunikativ och tydlig ledare som inspirerar och motiverar. Ditt förhållningssätt präglas av tillit, delegerande och förmåga att skapa medskapande medarbetare. Du är strategisk, modig och beslutsam och motiveras av att arbeta omvärldsbevakande med fokus på hållbarhet, kund och framtid. Du är dessutom målinriktad och värdesätter gynnsamma samarbeten och goda relationer både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din ansökan
Skebo och Skellefteå Industrihus samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta styrelseordförande Skebo Harriet Classon, 070-626 74 60 eller styrelseordf. Skellefteå Industrihus Åsa Etelämäki, 070-340 69 42 samt kommunkoncernchef Kristina Sundin Jonsson, 070-608 89 69. Välkommen med din intresseanmälan senast 19 juni 2022 via www.vedea.se/CV.

Skellefteå kommun
Hela världens blickar riktas nu mot norra Sverige och Skellefteå står mitt i Europas gröna omställning med en av Europas största industrietableringar. Näringslivet i kommunen ligger i den globala framkanten av den digitala upplevelseproduktionen, hållbart byggande i trä, förnybar energi och energilagring, hållbar utvinning och återvinning av metaller. Spelkluster utvecklas i snabb takt och utvecklingen inom besöksnäringen sker med full kraft. Sara Kulturhus är en ny mötesplats som andas mod och viljan tänka nytt.

Allt detta i en fantastisk livsmiljö som ger människor tid och rum att hitta balans i livet och utveckla nya hållbara idéer för en bättre vardag.

Skellefteå erbjuder en möjlighet att kombinera en fantastisk livskvalitet med spännande jobbmöjligheter. Det är en av Sveriges tryggaste platser, med närhet till natur, skola, barnomsorg och samhällsservice. Läs mer här: Flytta hit – Skellefteå kommun (skelleftea.se)

En hållbar plats för en bättre vardag är Skellefteås vision där hållbar samhällsplanering är ett bevis på att vi är på rätt väg. Läs mer här: Skellefteå kommuns vision – Skellefteå kommun (skelleftea.se)

Intresserad?

Känner du att denna tjänsten är något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV till oss så tittar vi närmare på din ansökan,