Regionchef till norra Norrland

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Bravida är störst i Norden inom installations- och servicetjänster med fler än 12 000 medarbetare. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på drygt 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Läs mer om Bravida via www.bravida.se

Vi söker en regionchef som fortsätter driva lönsam tillväxt tillsammans med Bravida och region norra Norrlands medarbetare. Är du den resultatinriktade och kommunikativa ledaren som vi söker?

Vad erbjuder Bravida?
Bravida är ett lönsamt börsnoterat bolag med goda relationer med våra medarbetare och kunder. Bolagets utveckling gynnas av att vi har ett välutvecklat arbetssätt och framförallt ett affärs- och produktionssystem som är gemensamt för alla discipliner. Du kommer till ett tryggt och framtidsinriktat bolag där du som regionchef får möjlighet att bidra till utveckling och arbeta med Bravidas transformation framåt för att realisera potentialen utifrån affärsplan.

Ditt arbete som regionchef hos oss
Region norra Norrland består av totalt ca 650 medarbetare och sträcker sig från Örnsköldsvik till Luleå. Verksamheten på våra olika orter är indelade i avdelningar för el, vs, ventilation och automation, som i sin tur är uppdelande på Service och Installation. Affärsverksamheten drivs decentraliserat via direktrapporterande avdelningschefer som har personalansvar för samtliga medarbetare på sin avdelning.

I rollen som regionchef är du en nyckelspelare i Bravidas fortsatta framgång och du driver regionens utveckling tillsammans med avdelningscheferna och stabsfunktioner. Du har övergripande ansvar för regionens ekonomiska resultat, med en omsättning på ca 1,1 miljarder kronor. Som regionchef förväntas du med utgångspunkt från gemensamma strategier, mål och policys, leda och utveckla regionens verksamhet och personal för att uppnå bästa möjliga lönsamhet. Du är direkt underställd divisionschefen och bidrar aktivt till företagets vidareutveckling genom ditt engagemang i divisionens ledningsgrupp. Din placering är på någon av regionens lokala kontor i Umeå (prioriterad placering), Luleå eller Skellefteå.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är att:

  • coacha avdelningscheferna i deras strävan att nå uppsatta mål,
  • utveckla våra kundrelationer och affärsprocesser,
  • stödja avdelningschefer vid förberedelser av större anbud och affärsförhandlingar,
  • arbeta med uppföljning av mål inom regionen
  • driva affärsutveckling inom regionen

Genom ett utvecklande ledarskap innebär rollen att leda och fördela arbetet, utveckla och entusiasmera avdelningscheferna och att vidareutveckla affärsrelationer till nya och befintliga kunder.

Din profil
Vi söker dig med gedigen strategisk chefserfarenhet där både ekonomi- och resultatansvar har ingått. Du bör även ha erfarenhet av att leda chefer samt fördjupade kunskaper inom ekonomi och ekonomistyrning. Vi tror att du har en bakgrund från bygg- eller installationsbranschen där marknad och försäljning varit en del av det strategiska ansvaret. Vi ser gärna att du har akademisk examen och då gärna med teknisk och/eller affärsinriktad inriktning. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är en trygg och kommunikativ ledare med ett affärs- och marknadsinriktat helhetsperspektiv. Du är tydlig i ditt ledarskap och har förmågan att motivera och ge dina medarbetare befogenheter som gynnar utvecklingen av både medarbetarna och divisionen i stort. Du når resultat genom att vara strategisk, strukturerad och målmedveten i kombination med ett lyhört och förtroendeingivande agerande.

Din ansökan
Bravida samarbetar i denna rekrytering med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta divisionchef Thommy Lundmark via thommy.lundmark@bravida.se / 070-561 08 19. Välkommen med din ansökan märkt med REGIONCHEF senast den 26 september 2022 via www.vedea.se/CV.

Intresserad?

Känner du att denna tjänsten är något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV till oss så tittar vi närmare på din ansökan,