HR-chef till Vännäs kommun

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Vännäs är en växande kommun med starkt driv och utvecklingsanda. Kommunen har ca 1100 medarbetare, alla med viktiga välfärdsuppdrag. Som medarbetare i Vännäs kommun spelar du en viktig roll och gör skillnad för medborgarna. Med värdeorden nytänkande, välkomnande och livfullt som grund bygger vi välfärden tillsammans. Besök gärna www.vannas.se. 

Vi söker en kommunikativ och coachande HR-chef som vill bidra till att fortsätta utveckla Vännäs kommun som arbetsgivare. Vill du vara med och göra skillnad för medarbetare och invånare i Vännäs kommun? Välkommen med din ansökan!

Ditt nya arbete som HR-chef
Som HR-chef har du det övergripande ansvaret för att driva HR-utvecklingen framåt inom kommunen. Du en kulturbärare och viktig företrädare för kommunen som attraktiv arbetsgivare. Du ingår i ledningsgruppen och ansvarar för att driva, utveckla och följa upp personal- och löneområdet, med utgångspunkt i kommunens personalpolitiska mål. I din roll ingår både att hålla ihop och leda kommunens strategiska HR-arbete inom bland annat kompetensförsörjning och olika utvecklingsprojekt samt att själv arbeta operativt med olika HR-frågor som till exempel chefsstöd och utredningar kopplat till avtalsfrågor.

Till din hjälp har du en välmående och erfaren HR-avdelning bestående av sju personer. Kommunen har korta beslutsvägar och ett gott samarbetsklimat. Du rapporterar till biträdande kommunchef och placeringsort är Vännäs. Startdatum är beräknat till januari 2024.

Dina kvalifikationer
Du har gedigen och bred erfarenhet av HR-frågor på både operativ och strategisk nivå samt akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du bör ha några års ledarerfarenhet och har kanske tidigare arbetat som HR-chef och/eller HR-strateg och då gärna i offentlig miljö. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete och då gärna kopplat till digitalisering. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Du är en trygg och prestigelös person med förmåga att ställa krav och fatta nödvändiga beslut. Du har hög integritet och skapar goda relationer genom att agera inkluderande och förtroendefullt. Du tänker och agerar strategiskt och målmedvetet, alltid med helheten och kommunens bästa i sikte. Självklart är du strukturerad och har god förmåga att identifiera, planera och organisera de resurser som behövs för att utföra uppgiften. Du trivs med att arbeta omvärldsorienterat och driva utvecklings- och förbättringsarbete utifrån ett HR-perspektiv.

Din ansökan
Vännäs kommun samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. För mer information går det även bra att kontakta biträdande kommunchef Henrik Åström, 072-217 46 77 samt kommunchef Karolina Johansson, 070-232 14 44. Välkommen med din intresseanmälan märkt HR-chef senast 1 oktober 2023 via www.vedea.se/CV.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!