Ekonomiansvarig/controller till Boliden Electro AB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Vedea söker en affärinriktad person till en ny roll som ekonomiansvarig/controller till Boliden Electro AB – en del av industrikoncernen Polskenet AB. Vi växer och kan erbjuda dig ett sammanhang med stora möjligheter att bidra till bolagets fortsatta utveckling framåt. Är du redo att ta nästa steg i din karriär?

Ditt nya arbete
I den nya rollen har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion, ekonomiska rapportering samt årliga hållbarhetsredovisning. I detta ingår bland annat ansvar för månads- och årsbokslut, deklarationer, moms, skatter, redovisning samt lönefunktion. Du koordinerar budgetarbetet och följer upp projekt och betalplaner. Du gör även prognoser, likviditetsuppföljning och analyser samt tar fram relevanta beslutsunderlag. Hos oss förväntas du med ett tydligt verksamhetsfokus kontinuerligt utveckla och förbättra våra ekonomiprocesser samt vara ett affärsstöd till Boliden Electros ledning. Du rapporterar till vd och ingår i ledningsgruppen. Rollen utgår från Boliden.

Din profil
Du har flerårig erfarenhet av redovisning, ekonomistyrning och affärsfrågor samt några års erfarenhet som controller, gärna i ett elinstallationsbolag. Du är civilekonom eller har motsvarande kunskaper/erfarenheter. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom projektredovisning och bokslutsarbete samt intresse för IT och datadriven analys. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av affärssystemet Pyramid eller liknande. Rollen kräver goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en beslutsam och affärsdriven person med ett strukturerat och analytiskt tankesätt. Du är även både kommunikativ och relationsinriktad och motiveras av att skapa bra processer och affärsgrundade beslut. Du har förmågan att agera självständigt, arbeta proaktivt och prioritera mellan operativa och strategiska beslut.

Varför Boliden Electro?
Hos oss på Boliden Electro AB är du alltid sedd och uppskattad. Här förväntas du och ges även utrymme att genom dina idéer och arbete göra skillnad varje dag och i varje situation. Hos oss är du en del av ett team där det finns en uttalad och väl etablerad strävan hos samtliga medarbetare att alltid se saker utifrån olika aspekter och ständigt söka nya, innovativa lösningar på problem.

Din ansökan
I denna process samarbetar vi med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta vd Jens Holmqvist, 0910-69 94 01. Välkommen med din ansökan snarast, och senast den 28 februari via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med Boliden Electro.

Organisationsbeskrivning
Boliden Electro AB etablerades 2014, men ursprunget till bolaget uppstod redan för 90 år sedan. Vårt fokus idag är inställt på intelligenta lösningar till gruv- och energisektor. I en snabb och föränderlig värld är vi en ledande aktör i vår bransch. Vi arbetar affärsmässigt, lyhört och med fullt fokus på precision och teknisk höjd i syfte att skapa rätt effekt för våra kunder. Med våra ca 45 medarbetare besitter vi en stor mängd samlad kompetens och erfarenhet. Genom denna erfarenhet samt vår passion för samarbete och innovation levererar vi intelligenta kraftlösningar som ökar energieffektivitet, säkerhet och stärker er konkurrenskraft. Vi omsätter ca 140 Mkr och är placerade i samhället Boliden ca 3 mil väster om Skellefteå, med en marknad som sträcker sig över Sverige och även utanför dess gränser. Besök gärna www.bolidenelectro.se.

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!