Ekonomiansvarig till c/o Mathantverkarna

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

På c/o Mathantverkarna vill vi utmana den traditionella livsmedelsbranschen med en nytänkande approach, allt för att nå vår vision om att skapa fler nära-maten-upplevelser. Vi stöttar och utvecklar lokala livsmedelsproducenter med potential för tillväxt. Vi gör det genom att bistå med bland annat försäljning, affärsutveckling, ekonomi och kommunikation. Nu söker vi dig, vår nya ekonomiansvarige, till vårt huvudkontor i Umeå. 

Just nu befinner sig c/o Mathantverkarna i en spännande fas. Med stark organisk utveckling, kombinerat med förvärv av fler bolag, skapar vi fler nära-maten-upplevelser än någonsin. Och där kommer du in – en ekonomiansvarig som älskar mat och dryck av hög kvalitet och vill vara en viktig del av vår framtida utveckling.

Vi har ett 30-tal medarbetare och omsätter cirka 150 miljoner per år. Idag består vår koncern av följande starka producenter:

  • Vindelns Rökeri
  • Norums Fiskrökeri
  • Familjen Hansen Charkuterier
  • Bryggverket
  • Nacka Köttprodukter


Läs mer om oss via mathantverkarna.se

Ditt jobb
Som ekonomiansvarig ansvarar du för ekonomin i både moder- och dotterbolag. Du har en central roll i det ekonomiska arbetet och har stora friheter när det kommer till att förbättra och utveckla de ekonomiska rutinerna och den ekonomiska styrningen. Vi söker med andra ord dig som vill utveckla bolaget, affären och dig själv. 

Dina uppgifter som ekonomiansvarig

  • Du ingår i koncernens ledningsgrupp där du rapporterar till vd och arbetar nära bolagets grundare och huvudägare.
  • Du stöttar koncernens platschefer med ekonomisk uppföljning och att implementera förbättringsåtgärder inom området.
  • Du ansvarar tillsammans med vd för bolagens ekonomiska mål, att de är tydliga och att de följs upp.
  • Du deltar i förvärvsprocessen av nya bolag.
  • Du stöttar med implementeringen av koncernens arbetssätt i nyförvärvade bolag.


Ditt arbetsområde är brett, allt från löpande redovisning till budget/prognosarbete och kassaflödesanalyser. För att stötta med koncernövergripande administration, inkl. enklare ekonomiadministration, finns inom kort en koncernkoordinator på plats. Över tid kommer Du dessutom att ha stora möjligheter att forma och utveckla din tjänst.

Vi söker dig som
Har en relevant ekonomiutbildning och erfarenhet från kvalificerat arbete som ekonom, ekonomiansvarig, redovisningskonsult eller liknande. Du har god förståelse för hela ekonomiprocessen och strävar efter att utveckla och förbättra. Du har inställningen att framrutan är större än backspegeln och vill bidra med att skapa lönsam tillväxt. Har du erfarenhet av att analysera och utvärdera bolag i samband med förvärvsprocesser är det meriterande. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har en välutvecklad analytisk förmåga samt mycket god förståelse för kopplingen mellan affär och ekonomi. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära i en miljö med korta beslutsvägar där du har stor möjlighet att påverka och bidra till förbättring och utveckling. Du är prestigelös och kommunikativ och har lätt för att skapa en organiserad och strukturerad omgivning som gynnar hela företaget. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

Ansökan
c/o Mathantverkarna samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80 för denna rekrytering. Gällande tjänsten går det bra att kontakta delägare och grundare Fredrik Jonsson, 090-200 40 51. Välkommen med din ansökan märkt EKONOMIANSVARIG senast 11 december 2022 via www.vedea.se/CV.

Intresserad?

Känner du att denna tjänsten är något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV till oss så tittar vi närmare på din ansökan,