Chef Bolagsstyrning & Corporate Finance

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Hela världens blickar riktas nu mot norra Sverige och en region av stark tillväxt, där Skellefteå står mitt i Europas gröna omställning. Skellefteå Kraft är idag en av Sveriges största kraftproducenter med en tydlig ambition att vara det bästa energibolaget för Sverige.

Vill du som chef för vår avdelning Bolagsstyrning & Corporate Finance arbeta med de största affärerna i en tillväxtstark region och på ett företag med målet att leverera 100 procent förnybar energiproduktion? Då är du välkommen till oss på Skellefteå Kraft!

Ditt nya arbete som chef för Bolagsstyrning & Corporate Finance
Koncernen är i ett expansivt skede och Energibranschen står inför ett nytt affärslandskap med nya affärsmodeller, ekosystem och aktörer. Nya energibärare, digitaliserade- och brett integrerade och sektoröverskridande kund- och systemlösningar kommer ta allt större plats. Avdelningen är central i koncernen och ansvarar bland annat för nya bolagsförvärv, delägarskap, partnerskap, utveckling av nya och befintliga bolag, nyinvesteringar såväl som reinvesteringar i alla våra olika verksamheter. Tillsammans med medarbetarna på avdelningen ansvarar du för ägar- och bolagsstyrning av hela koncernen som i dag består av åtta helägda dotterbolag och sju delägda bolag.

Som chef styr, leder och utvecklar du arbetet inom avdelningens olika ansvarsområden. Du coachar medarbetarna mot ett processorienterat arbetssätt och drivs av att identifiera förbättringar och hitta synergier. Du säkerställer att arbetet levereras utifrån koncernens behov – på rätt tid och på rätt sätt. Vilket inkluderar att se över befintliga avtal och hantera förhandlingar av nya avtal och affärer.

Avdelningen består av åtta medarbetare, varav tre investeringsanalytiker, en koncerncontroller, en affärsanalytiker, en jurist, en koncernkoordinator samt en skatteexpert. Du är direkt underställd bolagets Finansdirektör och tillhör ledningsgruppen för Ekonomi och Administration.

Du och din avdelning blir nyckelspelare i koncernens tillväxtresa för att nå vår strategi 100 % förnybar kraft!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Skellefteå. Resor förekommer, främst inom landet. Tillträde snarast möjligt.

Dina kvalifikationer
Du har examen från relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av ledarskap där förhandling och resultatansvar har ingått. Vi ser gärna att du har erfarenhet från större bolag och energibranschen i synnerhet. Har du dessutom erfarenhet av förändringsledning och förhandlingar av stora M&A-affärer, ser vi det som starkt meriterande. Vi förutsätter att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är en trygg och prestigelös ledare som inspirerar och motiverar. Med ett analytiskt tankesätt och stark känsla för etik och moral, tar du initiativ och fattar affärsmässiga beslut i syfte att leda avdelningen mot uppsatta mål. Du är även strategisk och målinriktad och har förmågan att prioritera och utveckla arbetssätt och samarbeten utifrån verksamhetens växande behov. Med ditt kommunikativa och lyhörda förhållningssätt skapar du goda relationer både internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din ansökan
Skellefteå Kraft samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta finansdirektör Elin Bergsten, 070-557 25 21.

Fackliga kontaktpersoner:
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Varmt välkommen med din intresseanmälan märkt med Skellefteå Kraft, senast den 26 mars 2023 via www.vedea.se/CV.

Skellefteå Kraft
Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastrukturlösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår energiproduktion ska bli 100 procent förnybar. Besök gärna www.skekraft.se

Skellefteå kommun erbjuder en möjlighet att kombinera en fantastisk livskvalitet med spännande jobbmöjligheter. Det är en av Sveriges tryggaste platser, med närhet till natur, skola, barnomsorg och samhällsservice. Läs mer här: Flytta hit – Skellefteå kommun (skelleftea.se)

En hållbar plats för en bättre vardag är Skellefteås vision där hållbar samhällsplanering är ett bevis på att vi är på rätt väg. Läs mer här: Skellefteå kommuns vision – Skellefteå kommun (skelleftea.se)

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!