CFO till Nordprofil AB

Intresserad?

Verkar detta som något för dig? Skicka in ditt CV till oss!

Vedea söker en affärinriktad person till en ny roll som CFO till koncernen Nordprofil AB – en del av industrikoncernen Polskenet AB. Vi kan erbjuda dig ett sammanhang med stora möjligheter att både bidra och påverka koncernens utveckling framåt. Låter det intressent?

Vi erbjuder
Hos oss ges du möjlighet att i en framgångsrik och snabbfotad miljö bygga och strukturera upp en för koncernen väl fungerande ekonomifunktion. Vi arbetar i nära relationer till såväl kunder som leverantörer vilket ger dig ett brett och intressant närverk. Du blir en del av Polskenet-koncernen och utvecklingsresan i Norrland där det för ambitiösa ledare finns goda möjligheter att utvecklas och växa in i nya större roller.  

Ditt nya arbete
I den nya rollen som CFO kommer du att ha det övergripande ansvaret för koncernens ekonomifunktion. Du planerar och leder den ekonomiska och finansiella verksamheten i vilken bland annat årsbokslut, revision, finansiering, budget, prognoser, bokföring, lönefunktion samt affärssystem ingår. Då detta är en ny roll kommer du att behöva se över befintligt ekonomistöd och utifrån det skapa för koncernen gemensamma processer och ett väl fungerande arbetssätt. Som CFO förväntas du ha ett tydligt koncern- och verksamhetsfokus och därmed aktivt utveckla och förbättra våra ekonomiprocesser samt bidra till affärsfokus och koncerngemensamma strategier.

Du rapporterar till vd och ingår i koncernens ledningsgrupp. Rollen kan utgå från Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå eller Luleå.

Din profil
Vi söker dig som brinner lika mycket för ekonomiprocesser som för vad affärer, resultat och goda affärsrelationer kan bidra med till koncernen i stort.

Du har universitetsexamen inom företagsekonomi eller motsvarande samt tidigare visat prov på framgångsrikt och uppskattat ledarskap. Du har några års erfarenhet som CFO eller controller, gärna från industri-/verkstadsbolag. Vi förutsätter att du har goda kunskaper inom redovisning och bokslutsarbete samt intresse för både IT och analysverktyg. Vi ser gärna att du dessutom har erfarenhet av konsolidering och företagsförvärv utifrån ekonomiperspektivet. Rollen kräver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Du är en trygg och affärsdriven person med ett strukturerat och analytiskt tankesätt. Du är även både kommunikativ och relationsinriktad och motiveras av att skapa bra processer och affärsgrundade beslut. Du har förmågan att agera självständigt, arbeta proaktivt och prioritera mellan operativa och strategiska beslut.

Din ansökan
I denna process samarbetar vi med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta koncern-vd Jens Hardegård, 070-34 57 596, jens.hardegard@nordprofil.se. Välkommen med din ansökan snarast, och senast den 8 oktober via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med CFO.

Organisationsbeskrivning
Nordprofil är Norrlands största tillverkare av byggplåt med tillbehör. Vår vision är att vara branschens bästa leverantör med fokus på Kvalitet, Engagemang och Service. Bolagens kärnverksamhet är kundanpassad tillverkning och försäljning av plåtprodukter med fokus på tak och väggar med ett mycket brett utbud av tillbehör inom främst takavvattning. Nordprofil erbjuder kunderna skräddarsydda och kompletta taksystem med snabb leverans till byggare, snickare och privatpersoner som kan montera utan plåtslagare. Utbudet finns i fysiska butiker där kunderna kan komma in och få rådgivning, beställa och se standardprodukterna. En kompletterande produkt är produktion av värmefördelningsplåt för golvvärme. Koncernen omsätter idag ca 200 MKR och har ca 45 anställda i bolag belägna i Örnsköldsvik, Vännäs, Skellefteå och Luleå. Läs gärna mer om oss via www.nordprofil.se.

Intresserad?

Är denna tjänst något för dig? Då är du välkommen att skicka in ditt CV så tittar vi närmare på din ansökan!