Vd till Visit Umeå ABvisitumea

Organisationsbeskrivning
Visit Umeå AB verkar för utveckling och positionering av Umeå och Umeåregionen som en attraktiv besöks-, mötes- och evenemangsregion för såväl privat- som affärsturism. Bolaget är även drivande i frågor som rör handels- och centrumutveckling. Visit Umeås uppgift är att samordna och effektivisera utvecklingsinsatser med fokus på paketering, marknadsföring och införsäljning av besöksanledningar till destination. Målet är att destinationen Umeå innan år 2020 skall fördubbla den turistekonomiska omsättningen från 1 miljard kronor år 2010 till totalt 2 miljarder kronor år 2020. Omsättningsökningen kommer framför allt från nya och större evenemang, möten och konferenser, privatturismen samt handeln. Besök gärna www.visitumea.se.

Är du utvecklingsorienterad? Vill du arbeta aktivt med att bidra till en fördubbling av Umeås turistekonomiska omsättning? Då kan detta vara något för dig!

Ditt nya uppdrag som vd
Visit Umeå AB skall verka för utveckling och positionering av Umeå och Umeåregionen som destination. Ditt uppdrag som vd är att leda medarbetarna och driva verksamheten mot uppsatta mål. Du är ytterst ansvarig för verksamheten och för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från medlemmar, medarbetare, styrelse och ägare. Du förväntas arbeta aktivt med införsäljning och marknadsföring av destinationen, omvärldsbevakning samt representera företaget utåt mot olika intressenter. Till din hjälp har du fyra medarbetare specialiserade inom evenemang, möten, konferenser samt handel och centrumutveckling. Tjänsten är placerad i Umeå.

Dina kvalifikationer
Du har goda erfarenheter av ledarskap som innefattat både personal- och ekonomiansvar. Du har branscherfarenhet eller förståelse för näringens specifika villkor (inom resor, hotell, möten, konferenser, evenemang eller handel). Du har även erfarenhet samt intresse för både försäljning och marknadsföring. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och har relevant eftergymnasial utbildning. Har du dessutom erfarenhet av organisationsutveckling samt arbete i en medlemsägd organisation, ser vi det som meriterande.

Dina egenskaper
Vi söker dig som är engagerad, drivande och utvecklingsorienterad. Du är även en kommunikativ ledare med förmåga att både motivera och utveckla dina medarbetare. Du har ett tydligt affärstänk och trivs med både strategiskt och operativt arbete. Du utstrålar trovärdighet och har förmågan att skapa effektiva och goda relationer både internt och externt.

Vi erbjuder
Visit Umeå AB erbjuder dig en strategisk och utvecklande roll med fokus på tillväxt i en region med en allt mer betydelsefull besöksnäring med stor framtida potential i både Umeå som ort och regionen i stort.

Din ansökan
Visit Umeå AB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan senast den 18 januari 2017 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med ”Visit Umeå”.