Verkställande direktör till Nymek AB

 

Nymeks tidigare ägare och vd Christian Strand, lämnar nu över rodret av ett välskött, lönsamt och framgångsrikt bolag till ny huvudägare och framöver även ny vd. Vi söker därför Christians efterträdare – en vd med förmågan att fortsätta förädla delar av det gamla och samtidigt bygga framtidens Nymek.

Ditt nya arbete
Nymek är ett modernt verkstadsföretag med god stämning, bra personalpolitik, en stabil ägarbas samt internationella högklassiga kunder med höga krav på leveranskapacitet och kvalitet. Som vd blir du övergripande ansvarig för bolagets personal, resultat och budget. Utefter ägarnas investeringsinriktning ska fokus ligga på att förbättra, effektivisera samt förädla det som redan fungerar. Du arbetar omvärldsbevakande och blir drivande i arbetet med att bygga det nya Nymek som går från att ha varit ägarstyrt till att bli verksamhetsstyrt. I din roll förväntas du initiera till organisatoriskt lärande och ansvara för att driva strategiska frågor som möjliggör en fortsatt utveckling av bolaget och dess medarbetare. Dina externa kontaktytor är kunder och relevanta nätverk i branschen. Interna kontaktytor utöver ledningsgruppen är styrelsen, som du även rapporterar till, samt vd-grupp från ägarbolagens övriga bolag i Sverige. Tjänsten är placerad i Mjövattnet, ca 3 mil från Skellefteå.

Din profil
Du har gedigen erfarenhet från strategisk ledande befattning där ekonomiskt resultatansvar har ingått. Du är civilingenjör maskinteknik eller civilekonom med relevant teknisk ledarerfarenhet samt har goda kunskaper i ekonomistyrning. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet från industri, teknisk industri eller mekanisk verkstad samt att du har god kännedom om och/eller erfarenhet från storbolag. Har du dessutom erfarenhet av försäljning och supply chain management ser vi det som starkt meriterande. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift och om du kan ytterligare språk, är det meriterande.

Du är strategisk och prestigelös samt trygg i både ditt kunnande och i ditt ledarskap. Du är en kommunikativ och involverande lagspelare som får förtroende och har förmågan att etablera och utveckla relationer både inom och utanför organisationen. Du motiveras av att arbeta målinriktat och affärsmässigt och vi förutsätter att du är intresserad av både teknik och strategiska framtidsfrågor.

Din ansökan
Nymek AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta styrelseordförande Michael Fransson, 070-300 11 60 eller nuvarande vd Christian Strand, 070-533 52 35. Välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2019 via www.vedea.se/cv. Ange NYMEK som referens.

Organisationsbeskrivning
Nymek grundades i slutet av 40-talet av bröderna Nyström i Mjövattnet. Idag är Nymek AB en komplett kontraktstillverkare av industriella komponenter, moduler och färdiga produkter till globala produktägande kunder. Några av dessa är Volvo Global Trucks, Komatsu Forest, Brokk och Toyota Material Handling. Vi har resurser att erbjuda produktutveckling samt hela materialförsörjningskedjan från komponenttillverkning till lager och logistik. Vi är ett modernt verkstadsföretag med ett väl fungerande systematiskt förbättringsarbete. Vi vet att våra kunder väljer oss för vår höga leveransprecision och goda kvalitet. Nymek är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 3834-2 och IATF 16949:2016. Tillsammans med vårt dotterbolag Siljum Mekan AB omsätter vi i år drygt 100 mkr och sysselsätter totalt ca 65 personer. Besök gärna www.nymek.se