Vd till Björklöven AB

Björklöven har väckt känslor hos unga och gamla, kvinnor och män, sedan 1970. Vår vision är att bli Sveriges mest älskade hockeyförening. Och i vår roll som samhällsaktör vill vi även verka för ett öppet demokratiskt samhälle. Björklöven har ca 500 registrerade spelare och representationslag i näst högsta serien på både herr och damsidan. Koncernen, vilken omfattar föreningen IF Björklöven och aktiebolaget Björklöven AB, omsätter totalt 34,6 MSEK och har 38 anställda. Läs mer på www.bjorkloven.com.

Vill du arbeta aktivt i en av Sveriges mest klassiska hockeyföreningar? Är du en engagerad och modern ledare och lagspelare som delar klubbens vision och värderingar? Då kan du vara vårt nästa nyförvärv! Vi söker en verkställande direktör. 

Din nästa utmaning
I rollen ingår utöver vd-rollen för Björklöven AB även rollen som klubbchef för IF Björklöven. Som ytterst ansvarig förväntas du med ett modernt ledarskap säkerställa en trygg och stimulerande miljö för individen i organisationen att trivas i. Du initierar till lärande och ansvarar för att driva strategiska frågor som möjliggör en fortsatt utveckling av de egna ansvarsområdena. Utöver de interna och lokala kontakterna med medarbetare och sponsorer, tror vi att en vidare omvärldsbevakning och nya externa kontakter kan vara viktiga verktyg för att kunna initiera till förändring och utveckling av bolagets och föreningens verksamheter. Du svarar mot styrelsens ordförande och är övergripande ansvarig för den löpande förvaltningen och dess personal. Genom ditt ledarskap förväntas du på ett effektivt och strukturerat sätt säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med lagar, avtal och av styrelsen framtagna direktiv och mål.

Kvalifikationer och förmågor
Vi söker en erfaren, trygg och strategiskt ledare som delar klubbens vision och värderingar. En kommunikativ och lyhörd ledare som ser helheten och har förmågan att motivera sina medarbetare och sätta lämpliga normer för beteenden. Du sätter självklart ett högt värde på att agera respektfullt och korrekt som ledare och företrädare för verksamheterna. Då det är en offentlig och påpassad roll från olika intressenter, lägger vi stor vikt i din förmåga att fatta beslut och arbeta produktivt i pressade situationer. Genom ett resultatorienterat, professionellt och tydligt ledarskap är vi övertygad om att du kommer att bidra till en positiv utveckling av Björklövens verksamheter.

Din ansökan
Björklöven AB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2018 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med ”Björklöven”.