Maskinkonstruktör till AIT i Umeå 

Vill du utvecklas som problemlösande ingenjör genom att arbeta med tekniskt avancerade produkter i en närande miljö med stora utvecklingsmöjligheter? AIT i Umeå erbjuder ett intressant och variationsrikt arbete där det ena projektet inte är det andra likt.

Låter detta intressant?
Som maskinkonstruktör hos AIT Umeå kommer du att arbeta med konstruktionsarbete och hållfasthetsberäkningar av tekniskt avancerade stålkonstruktioner till projektspecifika produkter framför allt inom flygindustrin. Varje projekt är unikt och fordrar olika kompetenser. Detta innebär att du i en del mindre projekt kommer att vara ansvarig för hela konstruktionsdelen eller endast arbetar med hållfasthetsberäkningar. Medan du i andra större projekt kommer att fungera både som konstruktör och som ansvarig beräkningsingenjör och då vara supportfunktion till de andra konstruktörerna. Du skriver även rapporter till kund och författar supportmanualer. De unika projekten startar med en idé som går in i en utvecklingsprocess där projektgruppen löpande redovisar delresultat, bollar idéer och utbyter information kring materialval och projektspecifika lösningar. Detta arbete resulterar sedan i en färdig och driftsatt produkt hos någon av våra kunder i världen.

Känner du igen dig?
Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör inom maskin med kurser inom CAD, fysikaliska beräkningar samt hållfasthetslära. Du har erfarenhet av hållfasthetsberäkningar och det är meriterande om du har erfarenhet av mekanikkonstruktion inom fordonsindustrin sedan tidigare.

Som person är du samarbetsinriktad och mån om en fungerande kommunikation. Du tar ansvar och arbetar strukturerat och målinriktat för att nå förväntat resultat. För att lyckas tror vi att det är viktigt att du är en tekniskt kunnig hands on-ingenjör som förstår vad tekniken innebär i praktiken.

Sök gärna tjänsten!
AIT samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Vid frågor om tjänsten går det bra att kontakta anställande chef Morgan Isaksson, 070-517 26 44, morgan.isaksson@aint.com. Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2018 via www.vedea.se/CV.

Om Ait
Advanced Integration Technology Umeå AB (AIT Umeå) utvecklar automatiserade och kundanpassade mobila materielhanteringsutrustningar för främst storskalig flygplanstillverkning. Produkterna är konstruerade och byggda för att transportera och placera precisionsverktyg, flytta monteringsutrustning, monteringspersonal samt stora flygplansstrukturer under tillverkning. AIT Umeå är unika och inom koncernen specialiserade på hjuldrivna materialhanteringslösningar av typen Automated Guided Vehicles. AIT erbjuder helhetslösningar från idékoncept, konstruktion, egen tillverkning till leverans av färdig och driftsatt produkt hos kund.

AIT Umeå bildades 2016 som ett helägt dotterbolag till av Advanced Integration Technology Inc. Företaget har cirka 70 anställda. Företagets moderna kontors- och produktionslokaler finns på Kabelvägen i Umeå. Vi är nominerad till Årets Teknikföretag 2018 på Umeås näringslivsgala. Mer om AIT Umeå finns att läsa på www.aitumea.se.