Lokal IT-chef till Husum   

Metsä Group är en föregångare inom bioekonomin och använder förnybart trä från hållbart skötta nordiska skogar. Metsä Group fokuserar på virkesanskaffning och skogstjänster, träprodukter, massa och kartong av färsk träfiber samt mjuk- och matlagningspapper. Metsä Groups omsättning 2016 uppgick till 4,7 miljarder euro och antalet anställda är cirka 9 600. Koncernen är verksam i drygt 30 länder. Metsä Groups moderföretag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 104 000 finska skogsägare. Besök gärna www.metsaboard.com

Group Services
Hos Group Service finns ca. 600 experter inom energi, IT, juridik, försörjningskedja, HR, kommunikation, hållbarhet och ekonomi som bidrar till att Metsä Group och dess affärsområden kan genomföra sina strategiska mål.

Ditt nya arbete
Metsä Group ICT i Husum söker lokal IT-chef (LIM – Local IT Manager) med tillsättning så snart som möjligt. Som IT-chef är du ansvarig för att säkerställa att alla IT-tjänster för affärsenheten Metsä Board i Husum levereras enligt överenskomna servicenivåer. I rollen som IT-chef är du vidare ansvarig för kommunikationen mellan central nivå och lokal verksamhet, du kommer att vara affärsenhetens företrädare och representant för koncernen gällande IT-frågor.

Övergripande arbetsuppgifter är bl.a.:

  • ledning av aktuell IT-support och resursfördelning inom denna,
  • överföring av information och teknisk implementering mellan central nivå och lokal verksamhet,
  • samordning av tredjeparts avtalspartners,
  • budgetering och ekonomiplanering.

Resor både nationellt och internationellt är en del i tjänsten. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

 Kvalifikationer
För att stärka Metsä Groups anseende som en organisation med övergripande kunskap inom ICT, förväntar vi oss att du har:

  • relevant ingenjörsexamen, gärna inom IT och/eller automation,
  • förståelse samt praktiska erfarenheter från verksamhetsnära IT-support, gärna inom processindustri eller automation,
  • några års erfarenhet från liknande arbete i ledande position,
  • goda erfarenheter av kommunikation och överföring av teknisk information från central nivå till en lokal verksamhet.

Metsä Groups koncernspråk är engelska, vilket förutsätter att du utöver svenska även talar flytande engelska i tal och skrift. Har du dessutom specifika kunskaper inom IT-arkitektur är det starkt meriterande.

För att lyckas i denna roll anser vi att du behöver vara både analytisk och effektiv. Vi söker dig som har förmåga att samarbeta och bidra proaktivt – såväl självständigt, inom teamet och inom hela organisationen.

Din ansökan
Metsä Group AB samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och rekryteringskonsult Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan snarast och senast den 24 september 2017 via www.vedea.se/CV. Ange IT-chef som referens.