Försäljningschef VW 

Vår försäljningschef VW – Sune Joelsson – går i pension under 2017. Är du hans efterträdare? Vi söker en affärsdriven och relationsinriktad person som älskar att göra bra affärer och som brinner för branschen och VW i synnerhet.

Ditt nya arbete
Motorcentralen är ett välskött familjeföretag med god ekonomi och goda utvecklingsmöjligheter. Motorcentralen är marknadsledande i Umeå gällande både personbilar och tunga fordon. I ditt nya uppdrag som försäljningschef VW har du personal- och resultatansvar och blir ytterst ansvarig för att skapa en avdelning som tillfredsställer krav och behov från kunderna, medarbetarna och ägarna. Du arbetar med analys av marknads- och konkurrensförhållande, utveckling av strategier samt leder försäljningsarbetet. Genom att utbilda, stimulera och motivera dina medarbetare inom både försäljning och kvalitets- och miljöfrågor säkerställer du att avdelningens resultat samt kvalitets- och miljömål uppnås. Till din hjälp har du sju säljare, två leverensadministratörer samt en rekonditioneringsavdelning bestående av 13 medarbetare varav två är arbetsledande. För att uppfylla vår målbild är det viktigt att du brinner för verksamheten och leder den på ett affärsmässigt, kundorienterat och miljöinriktat sätt. Tjänsten är placerad i Umeå och startdatum enligt överenskommelse.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med goda erfarenheter av strategiskt ledarskap och kvalificerad försäljning med bevisat gott resultat. Du har även goda kunskaper inom marknadsföring samt ett brinnande intresse för bilar. Har du dessutom branscherfarenhet ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du har relevant eftergymnasial utbildning inom försäljning och/eller marknad.

Din personlighet
Du är en affärsdriven och utvecklingsorienterad ledare som motiverar dina medarbetare i arbetet att förverkliga organisationens mål. Du är strategisk och målinriktad och visar både handlingskraft och engagemang i ditt ledarskap. Du utstrålar trovärdighet genom att vara kommunikativ och utåtriktad. Dessutom älskar du att göra bra affärer och förstår vikten av långsiktiga relationer.

Din ansökan
Motorcentralen samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Gällande tjänsten går det även bra att kontakta ägare/sektorchef personbilar Anna Ericsson, 070-606 55 44. Välkommen med din ansökan senast den 12 mars 2017 via www.vedea.se/CV (märkt Försäljningschef).

Organisationsbeskrivning
Motorcentralen i Umeå AB drivs av syskonen Mikael och Anna Ericsson och har funnits inom familjen sedan 1944. Motorcentralen erbjuder ett fullserviceföretag som säljer VW, Audi, Skoda, VW transport samt Scania lastbilar och bussar. Verksamheten innefattar även Seat service och Europcar biluthyrning. Företaget är sedan år 1998 kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 samt miljöcertifierat sedan 2000 enligt ISO 14001. Företagets kultur kännetecknas tydligt av vår värdegrund: Trivsel, Utveckling, Trovärdighet, Ansvar. För närvarande är vi ca 145 medarbetare och 2016 omsätter vi omkring 670 Mkr. Besök gärna www.motorcentralenumea.se.